22-06-11

"Ereprijs Rosine Wallez" Oudenaarde 18 juni 2011

OudenaardeHP18062011-67.JPG

Na de schitterende prestaties op de 300m horden en in het hoogspringen van vorig weekend in Oordegem stond er voor Celine een 400m op het programma tijdens de "Ereprijs Rosine Wallez" in de thuisbasis van Oudenaarde. Het doel voor dit seizoen is om onder de 62" te duiken op de 400m. Om dit te kunnen halen zou er nu een tijd van rond de 62"50 moeten gelopen worden. Aan de hand van de tijd die Celine vorige week gelopen had op de 300m horden konden we ook voorspellen dat ze rond de 62" zou lopen.

Het weer was beter dan voorspeld maar er was wel een hevig wind die vooral tussen de 100 en de 200m in het nadeel blies. Celine startte in haar reeks samen met clubgenotes Soetkin en Laure en 3 "dames" van Flac waarvan er op papier 2 een stuk sneller waren dan Celine. Traditioneel nam Celine een snelle start. Ook in het rechte stuk aan de overkant  (100 tot 200m) ging ze tegen de wind in, fors door. Dit had Celine blijkbaar veel krachten gekost want in het tweede gedeelte van de wedstrijd viel ze een beetje stil. Toch een  mooie tweede plaats in een tijd van 62"57. Een nieuw persoonlijk record en opdracht volbracht Lachen. Ook Laure (Nieuw PR) en Soetkin liepen een mooie wedstrijd.

Met een beetje minder wind en een betere wedstrijdindeling zit een tijd onder de 62" er zeker in. We kijken al uit naar Celine haar volgende 400m. Deze staat gepland op 31 juli eveneens te Oudenaarde.

Zondag 26/6 loopt (300m) en springt (ver) Celine te Kortrijk. Op de 300m staat er een confrontatie met Jorien op het programma. Benieuwd hoe dit afloopt Lachen.

Om het voorzseizoen af te sluiten trekken we op 2&3 juli naar Nieuwpoort om deel te nemen aan de meerkamp.

Verslagje van beide wedstrijden volgt.

Tot dan.

Robin

07:48 Gepost door celine in atletiek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Oordegem - 13 juni - De eerste 300m Horden

In het begin van het seizoen was er sprake om Celine de lange horden te laten lopen. Door een probleempje met de heup mocht Celine toen echter enkele weken geen horden trainen en de lange horden werden (voorlopig) in de ijskast gestopt.

Tot Celine zei dat ze in Oordegem de 300m horden wou lopen. Geen probleem ..... behalve dat het donderdag was, de wedstrijd op maandag was en Celine nog nooit op de lange horden getraind had. Uit ervaring wisten we dat het niet evident is om de 300m horden op een "deftige" manier te lopen wanneer je vooraf niet weet waar je uitkomt. Er zou dus nog wat geoefend moeten worden. Maar hoe??

Uit een kleine "literatuurstudie" haalden we dat het belangrijk is dat je op voorhand weet hoeveel stappen je neemt naar de eerste horden en tussen de horden. Maar hoeveel zijn er dat? Edwin Moses deed alles in 13 stappen, maar dat leek net iets te ambitieus. De vrouwen nemen enkele stappen meer tussen de horden. Ergens tussen de 15 en de 18. Dat lijkt er al meer op. Nog wat filmpjes op Youtube bekijken en het theoretische gedeelte zat erop. Knipogen

Nu de praktijk nog. Ondertussen was het al zaterdag. Na wat "trial and error" (de theorie blijft uiteindelijk de theorie) was ons plannetje klaar. Omdat het nog te moeilijk bleek voor Celine om met beide benen de horden te nemen werd er beslist om een stapje meer te nemen tussen de horden. Dat ging vrij vlot dus we konden met een gerust gevoel naar Oordegem.

Maandag was het weer niet echt schitterend maar het regende gelukkig niet toen Celine moest lopen. Celine startte in de snelste reeks in baan 2. Tegenstand was er zeker genoeg. Katoke, Anna en Linske moesten zeker in staat zijn om rond de 48" te lopen, wat ook de voorselde tijd voor Celine was.

Celine vertrok vrij snel maar kwam niet goed ut bij haar eerste en tweede horde, wat resulteerde in wat "getrippel" Stoer. Vanaf de derde horde kwam Celine beter in haar ritme. Vooral de laatste drie horden werden goed genomen. Celine won niet alleen haar eerste 300m horden wedstrijd ook haar tijd was schitterend. 46"91. Wat meteen goed was voor een clubrecord en een vijfde jaartijd. Knap gedaan Lachen. Wanneer Celine de eerste horden nog wat vlotter leert nemen zit er zeker nog een betere tijd in dit seizoen. Het zal zeker niet haar laatste 300m horden zijn Lachen.

Na de 300m horden was het hoogspringen aan de beurt. Het PR van celine stond sinds vorig seizoen op 1m43. Tijd dus om dit te verbeteren. Celine startte op 1m30 en de lat ging telkens met 5 cm omhoog. 1m30,35,40 en 45 ging zonder moeite in de eerste poging. Een nieuw PR dus. Dan ging de lat op 1m50. ook hier ging Celine zonder veel problemen over de lat, al is er nog veel werk aan haar techniek. 1m55 bleek voorlopig nog te hoog maar ik ben er van overtuigd dat Celine deze hoogte dit seizoen nog springt.

Mooie prestaties van Celine die nogmaals liet zien dat ze de goeie vorm te pakken heeft. Volgende week zaterdag loopt Celine de 400m in Oudenaarde.

Robin

07:32 Gepost door celine in atletiek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-06-11

Een paar maanden later ....

Ondertussen zijn we enkele maanden later. Tijd om nog eens wat nieuws te brengen en te proberen om de volgende keer wat vlugger iets te posten.

Er is ondertussen er heel wat gebeurd. Tijdens de kerstvakantie werd er beslist om de topsportschool Hasselt te verlaten. Uit testen uitgevoerd in het UZ te Gent was gebleken dat Celine snelle spiervezels heeft die vooral geschikt zijn voor de 400 en de 800 meter. Verder op de lange afstand trainen had dan ook weinig zin.

Celine traint sinds januari bij de sprintgroep van Oudenaarde onder de vleugels van Audrey Baguet. Deze samenwerking resulteerde al meteen in goede resultaten tijdens het indoorseizoen. Zowel op de 400 meter als op de 800 meter werden goede tijden gelopen. Celine liep 62"98 op de 400meter (8° jaartijd) en 2'23"67 op de 800 meter (5° jaartijd). Tijdens het BK indoor werd Celine vijfde op 800 meter.

Ook het zomerrseizoen werd uitstekend begonnen.

Tijdens het PK -eind april- werd Celine provinciaal kampioen op de 800 meter. Op de 400 meter werd Celine tweede. Deze prestatie was vooral opmerkelijk omdat we 's morgens nog in Bologna (Italië) waren en Celine recht van de luchthaven naar de piste in Gent kwam. Het hinkstapspringen was er een beetje veel aan. Beter dan een zesde plaats zat er niet in, maar voor een eerste hinkstapwedstrijd was het zeker niet slecht.

Tijdens de maand mei werden de interclubkampioenschappen afgewerkt. De cadetten en scholieren meisjes van ASVO werden mooi tweede. Celine deed hier, met haar tweede plaats in het verspringen en een derde plaats op de 800m, een mooie duit in het spreekwoordelijke zakje Lachen. Ook bij de "grote" meisjes werd Oudenaarde tweede en dit met een zeer jonge ploeg. Celine werd hier zesde op de 800m in een nieuw PR (2'23"53).

De rest van de maand mei werd gebruikt om iets intensiever te trainen. Ook de werpnummers (Kogelstoten en speerwerpen) stonden op het programma. Dit met het oog op de meerkamp voor volgend seizoen.

Tijdens de maand juni staan er enkele wedstrijden op het programma:

* 13 juni : Oordegem

* 18 juni : Oudenaarde (Ereprijs Rosine Wallez)

* 26 juni : Kortrijk

We sluiten het eerste deel van het zomerseizoen af op 2 en 3 juli

 

DSC_0702.JPG

                          Podium 800 m - Celine Provinciaal Kampioen :)

DSC_0593.JPG

                      Ook in Bologna moest er getraind worden ...

10:26 Gepost door celine in atletiek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |