22-06-11

Oordegem - 13 juni - De eerste 300m Horden

In het begin van het seizoen was er sprake om Celine de lange horden te laten lopen. Door een probleempje met de heup mocht Celine toen echter enkele weken geen horden trainen en de lange horden werden (voorlopig) in de ijskast gestopt.

Tot Celine zei dat ze in Oordegem de 300m horden wou lopen. Geen probleem ..... behalve dat het donderdag was, de wedstrijd op maandag was en Celine nog nooit op de lange horden getraind had. Uit ervaring wisten we dat het niet evident is om de 300m horden op een "deftige" manier te lopen wanneer je vooraf niet weet waar je uitkomt. Er zou dus nog wat geoefend moeten worden. Maar hoe??

Uit een kleine "literatuurstudie" haalden we dat het belangrijk is dat je op voorhand weet hoeveel stappen je neemt naar de eerste horden en tussen de horden. Maar hoeveel zijn er dat? Edwin Moses deed alles in 13 stappen, maar dat leek net iets te ambitieus. De vrouwen nemen enkele stappen meer tussen de horden. Ergens tussen de 15 en de 18. Dat lijkt er al meer op. Nog wat filmpjes op Youtube bekijken en het theoretische gedeelte zat erop. Knipogen

Nu de praktijk nog. Ondertussen was het al zaterdag. Na wat "trial and error" (de theorie blijft uiteindelijk de theorie) was ons plannetje klaar. Omdat het nog te moeilijk bleek voor Celine om met beide benen de horden te nemen werd er beslist om een stapje meer te nemen tussen de horden. Dat ging vrij vlot dus we konden met een gerust gevoel naar Oordegem.

Maandag was het weer niet echt schitterend maar het regende gelukkig niet toen Celine moest lopen. Celine startte in de snelste reeks in baan 2. Tegenstand was er zeker genoeg. Katoke, Anna en Linske moesten zeker in staat zijn om rond de 48" te lopen, wat ook de voorselde tijd voor Celine was.

Celine vertrok vrij snel maar kwam niet goed ut bij haar eerste en tweede horde, wat resulteerde in wat "getrippel" Stoer. Vanaf de derde horde kwam Celine beter in haar ritme. Vooral de laatste drie horden werden goed genomen. Celine won niet alleen haar eerste 300m horden wedstrijd ook haar tijd was schitterend. 46"91. Wat meteen goed was voor een clubrecord en een vijfde jaartijd. Knap gedaan Lachen. Wanneer Celine de eerste horden nog wat vlotter leert nemen zit er zeker nog een betere tijd in dit seizoen. Het zal zeker niet haar laatste 300m horden zijn Lachen.

Na de 300m horden was het hoogspringen aan de beurt. Het PR van celine stond sinds vorig seizoen op 1m43. Tijd dus om dit te verbeteren. Celine startte op 1m30 en de lat ging telkens met 5 cm omhoog. 1m30,35,40 en 45 ging zonder moeite in de eerste poging. Een nieuw PR dus. Dan ging de lat op 1m50. ook hier ging Celine zonder veel problemen over de lat, al is er nog veel werk aan haar techniek. 1m55 bleek voorlopig nog te hoog maar ik ben er van overtuigd dat Celine deze hoogte dit seizoen nog springt.

Mooie prestaties van Celine die nogmaals liet zien dat ze de goeie vorm te pakken heeft. Volgende week zaterdag loopt Celine de 400m in Oudenaarde.

Robin

07:32 Gepost door celine in atletiek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.