18-06-11

Een paar maanden later ....

Ondertussen zijn we enkele maanden later. Tijd om nog eens wat nieuws te brengen en te proberen om de volgende keer wat vlugger iets te posten.

Er is ondertussen er heel wat gebeurd. Tijdens de kerstvakantie werd er beslist om de topsportschool Hasselt te verlaten. Uit testen uitgevoerd in het UZ te Gent was gebleken dat Celine snelle spiervezels heeft die vooral geschikt zijn voor de 400 en de 800 meter. Verder op de lange afstand trainen had dan ook weinig zin.

Celine traint sinds januari bij de sprintgroep van Oudenaarde onder de vleugels van Audrey Baguet. Deze samenwerking resulteerde al meteen in goede resultaten tijdens het indoorseizoen. Zowel op de 400 meter als op de 800 meter werden goede tijden gelopen. Celine liep 62"98 op de 400meter (8° jaartijd) en 2'23"67 op de 800 meter (5° jaartijd). Tijdens het BK indoor werd Celine vijfde op 800 meter.

Ook het zomerrseizoen werd uitstekend begonnen.

Tijdens het PK -eind april- werd Celine provinciaal kampioen op de 800 meter. Op de 400 meter werd Celine tweede. Deze prestatie was vooral opmerkelijk omdat we 's morgens nog in Bologna (Italië) waren en Celine recht van de luchthaven naar de piste in Gent kwam. Het hinkstapspringen was er een beetje veel aan. Beter dan een zesde plaats zat er niet in, maar voor een eerste hinkstapwedstrijd was het zeker niet slecht.

Tijdens de maand mei werden de interclubkampioenschappen afgewerkt. De cadetten en scholieren meisjes van ASVO werden mooi tweede. Celine deed hier, met haar tweede plaats in het verspringen en een derde plaats op de 800m, een mooie duit in het spreekwoordelijke zakje Lachen. Ook bij de "grote" meisjes werd Oudenaarde tweede en dit met een zeer jonge ploeg. Celine werd hier zesde op de 800m in een nieuw PR (2'23"53).

De rest van de maand mei werd gebruikt om iets intensiever te trainen. Ook de werpnummers (Kogelstoten en speerwerpen) stonden op het programma. Dit met het oog op de meerkamp voor volgend seizoen.

Tijdens de maand juni staan er enkele wedstrijden op het programma:

* 13 juni : Oordegem

* 18 juni : Oudenaarde (Ereprijs Rosine Wallez)

* 26 juni : Kortrijk

We sluiten het eerste deel van het zomerseizoen af op 2 en 3 juli

 

DSC_0702.JPG

                          Podium 800 m - Celine Provinciaal Kampioen :)

DSC_0593.JPG

                      Ook in Bologna moest er getraind worden ...

10:26 Gepost door celine in atletiek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.